Uitkijktoren Jonathan Dickinson

Uitkijktoren Jonathan Dickinson

Marsmellow party

Marsmellow party
Jonathan Dickinson S.P.

Zonsondergang Key West

Zonsondergang Key West

Bounty strand Bahia Honda Key

Bounty strand Bahia Honda Key

Air Boat Ride @ Everglades City

Air Boat Ride @ Everglades City

Alligator @ Big Cypress

Alligator @ Big Cypress

Manatee @ Crystal River

Manatee @ Crystal River

Kampvuur in Blue Springs

Kampvuur in Blue Springs
Met Kevin en achter op de trap Oma & Aimee

Aimee en Isabelle in Epcot

Aimee en Isabelle in Epcot

maandag 5 april 2010

Easter Greetings from Jonathan Dickinson

Paasgroetjes van wie? Van Jonathan Dickinson. Deze beste man overleefde een paar honderd jaar geleden een schipbreuk hier voor de kust van Florida en werd gevangen genomen door de indianen. Hoe het verder afliep weet ik niet, waarschijnlijk had de plaatselijke stam er weer een scalpje bij. Niet getreurd, nu is er een state park naar hem genoemd, waar we twee nachten in een behoorlijk primitieve krampeer cabin hebben doorgebracht. Alles uiteraard wel in een prachtige natuurlijke omgeving.


Natuur stond de afgelopen twee dagen zo wie zo centraal. Gisteren brachten we een bezoek aan de Everglades, het echte national park dan wel te verstaan. Tijdens een wandeling zagen we heel heel veel alligators, sommigen erg dichtbij, één zelfs liggend op het looppad. Ik mocht van Isabelle raar genoeg niet de kinderen ernaast zetten voor de foto (grapje hoor). Verder zagen we heel veel (water)vogels en ook mooie vissen aan de oppervlakte.

De reden waarom we nu in Jonathan Dickinson zitten is heel simpel: het was ongeveer halverwege De Everglades en de Spacekust (Cape Caneveral / Kennedy) waar we morgen heengaan. En ze hadden cabins. Krampeercabins. Maar uiteraard wel met BBQ en vuurkorf, dus het was weer ouderwets grillen, kampvuren en (als toetje) marsmellows smelten. Deze laatste traditie is volledig door de kids opgepikt. Als hun bordje leeg is beginnen ze al te glunderen – op het moment dat de satestokjes met marsmellows uit de keuken komen is het echt feest. En ach, als vader wens je je kinderen het allerbeste, dus heb je het er graag voor over. Zo lang er maar ook een stokje voor papa overblijft .

Vandaag hebben we eerst met z’n allen de viewpoints in het park aangedaan. Daarna hebben Kevin en ik weer een behoorlijk lange kajaktocht gemaakt. Gelukkig vindt Kevin dit net zo leuk als ik, want het is heerlijk ontspannend en een rustige manier om van al het moois te genieten. Angstaanjagend was op een gegeven moment wel een gevecht tussen twee of meer dieren in het moeras: we kregen er geen zicht op, en zijn ook snel de andere kant opgevaren, maar het luide gegrom en geschreeuw betekende dat het niet om een paar boze eekhoorntjes ging. Je vraagt je af wat het wel was: behalve de bekende alligators zitten er hier ook panters en beren. Die hebben we echter niet gezien. Wel: een alligators, een wasbeertje, een gordeldier, een schildpad en eekhoorntjes. En prachtige witte marsmellows met een krokant geroosterd randje.

1 opmerking:

  1. Gisteren is net de discovery voor de laatste keer de lucht in gegaan. Hebben jullie net gemist.

    BeantwoordenVerwijderen