Uitkijktoren Jonathan Dickinson

Uitkijktoren Jonathan Dickinson

Marsmellow party

Marsmellow party
Jonathan Dickinson S.P.

Zonsondergang Key West

Zonsondergang Key West

Bounty strand Bahia Honda Key

Bounty strand Bahia Honda Key

Air Boat Ride @ Everglades City

Air Boat Ride @ Everglades City

Alligator @ Big Cypress

Alligator @ Big Cypress

Manatee @ Crystal River

Manatee @ Crystal River

Kampvuur in Blue Springs

Kampvuur in Blue Springs
Met Kevin en achter op de trap Oma & Aimee

Aimee en Isabelle in Epcot

Aimee en Isabelle in Epcot

zaterdag 10 april 2010

The final

De laatste dagen. Ze gingen zo snel voorbij dat ik nu in het vliegtuig terug pas wat zit te tikken. We zijn in en rondom het Nickelodeon hotel gebleven, want de waterpretparkjes waren fenomenaal. Echt een feest voor de kids. Kevin maakte zijn eerste zwemslagen zonder zwemvest en Aimée maakten de eerste slagen alleen met zwemvest. Tot zichtbaar trots & genoegen van allen.


Verder hebben we vooral aan een dreigend calorieentekort en onze buikomvang gewerkt. Onder andere door twee keer bij Ponderosa te gaan eten. De koning onder de vreetschuren. Je bestelt bij binnenkomst je vlees of vis (b.v. grote lap Ossenhaas voor $15). En daarbij is de Salad Bar inbegrepen. Nu is het begrip Salad Bar wat opgerekt: als alle aangeboden etenswaren te categoriseren zijn onder salade, dan ben ik een konijn. Kortom heel veel keuze, ook in de desserts. Lekker smullen maar wel met een schuldgevoel. De goede voornemens (minder en gezonder eten en meer rennen) zijn voor de komende tijd weer uit de kast getrokken.

Dan brengt ons tot de slotsom. Is een rondreis met erg jonge kinderen goed te doen?

De lange vluchten vielen reuze mee, maar we hadden gelukkig dan ook gekozen voor een non-stop vlucht. Ik moet er echt niet aan denken om ergens met twee overmoede kinderen en een bak baggage nog eens over te stappen. Kevin (4 jaar) trok het zelfs zonder enig probleem, met behulp van de elektronische ondersteuningsapparatuur.

De jetlag heen viel mee. De kinderen waren twee dagen heel vroeg wakker, maar draaiden daarna normaal mee. De jetlag terug moeten we nog beleven….

Wij waren blij met onze grote auto, zodat altijd alles makkelijk mee kon. De aangesmeerde upgrade kwam dus uiteindelijk wel van pas.

Het blijf een gesleep met een heel gezin. We zouden toch nog minder bagage willen meenemen in de toekomst. Overal kan je kleding wassen, zeker in de VS. De helft minder had misschien gekund.

We hadden korte reisdagen maar verbleven dan ook behalve in Orlando vrij kort in één accommodatie (soms twee dagen, soms ook slechts één nachtje). Dit is te vermoeiend; we adviseren te streven naar minimaal 3 nachten per accommodatie. En bij voorkeur met aparte woon- en slaapkamers.

Daarentegen zijn langere reisdagen minder problematisch, zolang je maar regelmatig stopt. Overal in de VS zijn leuke picknickplaatjes en speeltuinen. Dus wij zouden kiezen voor langere reisdagen maar dan ook een langer verblijf in de accommodaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten